Harga dan Acne Patch Terbaik Malaysia 2022

Jerawat adalah keadaan di mana terdapat bintik atau benjolan pada permukaan kulit. Masalah kulit ini terjadi apabila liang roma tersumbat dengan minyak dan sel kulit mati. Masalah jerawat boleh dikategorikan dari biasa kepada masalah yang teruk. Acne vulgaris termasuk bintik hitam, bintik putih, papul, nodus dan ‘cyst’ adalah di antara masalah jerawat yang paling biasa.

Punca Utama Kewujudan Jerawat
- Peningkatan Hormon Testosteron dan Androgen
- Tidak Mencuci Solekan Dengan Bersih
- Kesan Sampingan Ubat
- Genetik
- Tekanan
- Kedatangan Haid atau Kehamilan
- Terdedah dengan udara yang tercemar
- Turun Naik Kadar Hormon


Fungsi Acne Patch -  Plaster Tampal Jerawat

Acne patch direka khas untuk memulih dan mengecutkan jerawat baru. 

Acne patch juga boleh menolong menyumbuhkan kulit. Ia berfungsi menyerap cairan dan kotoran kelebihan dari jerawat. Ini akan mengeringkan jerawat tersebut.

Plaster tampal jerawat secara tidak langsung mengelakkan pengguna dari menyuntuh dan memicit jerawatnya. Tabiat memicit jerawat boleh meningkatkan risiko jangkitan dan boleh meninggalkan parut jerawat.

Untuk membantu anda mencari produk acne patch yang baik dan sesuai, kami telah meneliti & membandingkan acne patch terbaik di pasaran Malaysia. Kebanyakan acne patch yang disenaraikan di bawah boleh didapati di drugstore yang terdekat dengan anda seperti Guardian atau Watsons.

1. Derma Angel Da Acne Patch




- Menyamarkan, menyembuhkan, dan melindungi jerawat.
- Memiliki bahan yang tipis, elastis, dan transparan. 
- Membaur dengan warna kulit dan mengikuti kontur jerawat. 
- Terbuat dari bahan hidrokoloid yang membantu menyerap isi jerawat 
- Melindungi kawasan ditampal dari sinar UVB yang menyebabkan pigmentasi kulit. 
- Waterproof 
- Daya rekat tinggi - Boleh mencegah kontaminasi jerawat atau luka.
- Memiliki sisi bergerigi yang dapat dirobek untuk menjaga bentuk dan kebersihan patch.

- Mempunyai Acne Patch Day dan Acne Patch Night. 
- Varian Day lebih tipis dan boleh digunakan dengan makeup. 
- Varian Night lebih tebal dan mempunyai daya serap lebih tinggi untuk meningkatkan kadar penyembuhan jerawat.


Cara Pakai Acne Patch Derma Angel
- Membersihkan dan keringkan area jerawat 
- Tempel acne patch pada bagian tengah jerawat. 
- Tekan selama 3-5 detik supaya patch menempel dengan baik. 
- Membuka atau menggantikan patch jika warna menjadi putih atau selepas 12 jam


Derma Angel Acne Patch berhasil mengubah pandangan saya terhadap acne patch. Sebelumnya, saya pernah mencoba acne patch dari brand lain dan merasa kecewa karena bentuknya terlalu tebal dan kentara. Beda sekali dengan patch milik Derma Angel yang benar-benar invisible di kulit. 

Untuk mengetes performanya, saya pun menggunakan produk ini dengan dua cara, yakni dengan dan tanpa makeup. Saat pertama kali menggunakannya bersama makeup, saya masih bisa melihat batas yang cukup jelas antara kulit asli dengan acne patch. Kemudian, hal ini saya akali dengan menggunakan primer terlebih dahulu. Hasilnya, tampilan acne patch pun jadi terlihat lebih rata dengan kulit dan menyatu sempurna dengan makeup. Menariknya lagi, saat diaplikasikan pun kulit tetap terasa nyaman dan tidak membuat jerawat jadi terasa kaku.

Harga Acne Patch Derma Angel


2. Watsons Acne Patch

Acne patch Watsons ini sesuai digunakan oleh anda yang mempunyai kulit yang alahan pada krim jerawat yang agak keras. Acne patch ini akan menyerap minyak dan melindungi jerawat daripada kekotoran dan menjangkiti bahagian kulit yang lain. Acne patch ini dibuat dalam bentuk semi-lutsinar bersaiz 0.04 cm dan sangat nipis unutk menutup jerawat dengan sempurna. Ia juga kalis air dan sangat selesa untuk digunakan.


Setakat ni pakai memang elok je. Jerawat akan kecut. Lagi pun bila kita tampal benda ni kat jerawat takde la tangan ni gatal nak kacau or nak picit jerawat tu. Jerawat pun kurang terdedah dengan bakteria, habuk yang menyebabkan gatal.

Harga Acne Patch Watsons
RM9.90 > Beli di Lazada

3. OXY Anti-bacterial Acne Patch



OXY acne patch dibuat dengan formula anti-bakteria yang terbukti berkesan menghalang bakteria jerawat. Ia dapat memberi perlindungan maksima selama 8 jam, menyerap minyak dan nanah di dalam jerawat serta meningkatkan pemulihan jerawat. Acne patch ini super nipis dengan ketebalan hanya 0.3 cm dan berwarna lutsinar seakan-akan warna kulit. Ini menjadikan acne patch ini tidak begitu ketara apabila ditampal pada kulit wajah.

Cara Pakai Acne Patch Oxy
- Bersihkan muka dan keringkan. 
- Koyakkan satu keping acne patch
- Selepas beberapa jam, acne patch akan berubah warna menjadi putih. Ini menandakan bahawa acne patch telah menyerap isi jerawat. 
- Membuka acne patch, dan membersihkan residu perekat dari kulit. 

Review Acne Patch Oxy

Harga Oxy Acne Patch


4. COSRX Acne Pimple Master Patch
Acne patch ini popular di kalangan komuniti K-Beauty. Dalam satu pek tersedia 24 keping dengan tiga saiz berbeza iaitu 12 mm, 10 mm dan 7 mm. Selain melindungi kawasan kulit yang berjerawat, produk ini juga tahan lasak dan selesa dipakai walaupun ketikan mandi.

- Mengecut dan meratakan jerawat serta menipiskan jerawat bernanah dengan lebih cepat.
- Menyerap pus dan minyak dari jerawat
- Mengandungi hydrocolloid dengan tekstur lebih kurang macam hydrogel sheet mask. 
- Kepingan patch yang clear. 
- Mempunyai cellulose gum, styrene isoprene styrene block copolumer, polyisobutylene, petroleum resin, polyurethane film, liquid paraffin dan tetrakis methane

Cara Pakai Acne Patch Cosrx
- Bersihkan muka dan keringkan. 
- Koyakkan satu keping acne patch
- Membuka acne patch selepas ia berubah warna menjadi putih. Ini menandakan bahawa acne patch telah menyerap isi jerawat. 


I used this sebab tiba tiba naik jerawat dekat tepi dahi, rasa pedih sangat! Pagi tu terus tampal this patch. Surprisingly gam dia memang lekat agak kuat so tak risau tertanggal. Petang bila check, dah surut dah. Esok pagi, tadaaa! Hilang dah. Memang power. Untuk jerawat yang baru baru, I think benda ni memang best.

Harga Acne Patch Cosrx


5. Nexcare Acne Patch - Produk Hilangkan Jerawat untuk Kulit Sensitif



Acne patch jenis ini non-medicated, bermakna ia tidak menyebabkan sebarang risiko kerengsaan atau reaksi yang tidak diingini.

- Mudah digunakan
- Sesuai untuk pelbagai jenis kulit
- Kalis air dan boleh dipakai sambil memandi

Cara Pakai Acne Patch Nexcare
- Bersihkan muka dan keringkan. 
- Koyakkan satu keping acne patch
- Membuka acne patch selepas ia berubah warna menjadi putih. Ini menandakan bahawa acne patch telah menyerap isi jerawat. 

4.9/5 - Lebih dari 350 rating di Lazada

Harga Acne Patch Nexcare


6. Miacare Acne Patch



Acne Patch Miacare berfungsi membantu jerawat kering dan sembuh dengan lebih cepat. 
- Menyerap nanah jerawat
- Melindungi jerawat dari terus merebak

Acne patch Miacare mempunyai dua pilihan, acne patch untuk siang dan malam. Saiz acne patch untuk kegunaan malam lebih tebal berbanding acne patch untuk siang bagi membolehkan penyerapan yang maximum. 

Cara Pakai Acne Patch Miacare
- Bersihkan muka dan keringkan. 
- Koyakkan satu keping acne patch. Kalau waktu siang, guna yang untuk penggunaan siang, dan malam guna utk penggunaan malam. 
- Tampal patch ini pada kawasan yang ada jerawat dan tekan selama beberapa saat.

Harga Miacare Acne Patch
RM11.80 > Beli di Shopee



Berkaitan..



Comments

Popular posts from this blog

15 Susu Formula Terbaik untuk Bayi 0-6 Bulan Malaysia 2022

8 Susu Formula Terbaik untuk Bayi Tambah Berat Badan 2022

10 Jenis Vitamin Blackmores Malaysia dan Fungsinya 2022

Harga Susu S26 dan Kebaikan Susu S26 2022

12 Susu Formula Terbaik untuk Bayi Sembelit 2022

Harga Susu Similac dan Review Susu Similac 2022

10 Lampin dan Pampers Terbaik 2022 : Harga dan Review

Suplemen Pemutih Kulit Terbaik di Malaysia 2022

10 Vitamin C yang Bagus untuk Memutihkan Kulit 2022

Harga Susu Ensure Gold dan Kebaikan Susu Ensure Gold 2021