10 Lampin dan Pampers Terbaik 2024 : Harga dan Review

Lampin dan Pampers Terbaik 2024 : Harga dan Review

Pampers bayi adalah satu barang keperluan yang wajib ada buat ibubapa yang mempunyai anak kecil. Kebanyakkan ibu bapa mencuba satu jenama ke jenama lain untuk mencari pampers yang sesuai untuk bayi mereka. Pemilihan yang salah boleh menyebabkan kemerah-merahan dan memberi ruam yang tidak selesa pada kulit bayi.

Terdapat dua jenis pampers utama di Malaysia : lampin pakai buang dan lampin kain. Lampin pakai buang dihasilkan daripada kapas. Lampin ini mempunyai lebih permukaan untuk menyerap. Lampin kain bertindak seperti span yang menyerap tanpa memerlukan permukaan serapan yang luas.

Berikut kami senaraikan pemilihan pampers bayi terbaik di Malaysia.


1. Drypers Wee Wee Dry - Pampers Bayi Murah

Drypers Wee Wee Dry

Drypers adalah jenama lampin yang terkenal di seluruh Asia. Untuk lampin yang dibuat khas untuk bayi baru lahir, jenama in telah menambahbaikkan lampin mereka untuk menjadi sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit kering dan sensitif.

Senarai Harga Drypers - Semua Jenama

- Lampin pakai buang
- Lapisan yang menyerap pantas dan cekap untuk memastikan kulit bayi kering dan selesa.
- Dibuat oleh ekstrak semulajadi macam olive, aloevera, chamomile serta Vitamin E : Membantu kulit bayi sihat dan selesa.
- Mempunyai Flexi-Tape untuk memudahkan pemakaian lampin.
- Dicipta untuk kemas dan rapi mengikut bentuk bayi
- Penutupnya diperbuat daripada 100% kain
- Penutup yang boleh mengalirkan udara
- Lapisan penyerap yang menyerap najis dan air kencing tanpa melekit di kulit.
- Saiz Lampin Bayi: NB, S, M, L, XL, XXL

Review Drypers Wee Wee Dry

March 8, 2022

Sememangnya drypers diaper kegemaran dan dipercayai untuk anak2 saya. Sejak dari lahir, memang menggunakan drypers. Wee wee dry. Yang tidak mudah bocor. Lembut. Tidak mendatangkan ruam dan kekal kering sepanjang malam. Anak tidur selesa dan lebih lama waktu malam. Ibu pun seronok.


November 26, 2021

Saya suka drypers kerana..

D-Dengan adanya Drypers Wee Wee Dry sentiasa memudahkan kerja saya dalam menguruskan anak2 sy…tiada lagi masalah kebocoran..

R- Rugi sangat pada ibu2 yang tidak menggunakan jenama Drypers kerana Drypers merupakan jenama yg sangat berpatutan harganya

Y- Yang paling penting dengan menggunakan Diaper Drypers Wee Wee Dry ini tiada lagi masalah kebocoran, kulit kemerah2an akibat ruam atau luka..

P- Paling best Drypers Wee Wee Dry ni ada TummyFIT Guide..senang la kalau nak pakai…zap2 je .dah siap…ayah2 yg xpandai pakaikn ank pamper tu boleh je pakai dgn adanya TummyFIT Guide ni..

E- Elegen.. Memakai Drypers Wee Wee Dry membuatkan baby kelihatan elegen & kemas..

R- Raikan keseronokan bayi sy dengan memakai Drypers Wee Wee Dry penyerapan pantas..Tak pernah ada masalah kebocoran apabila saya menggunakan Drypers Wee Wee Dry ni…

S- Sangat mudah menggunakan diaper Drypers Wee Wee Dry ni semudah ABC..pakai, tape & lekat…??

Mudah dipakai, anak selesa, tiada ruam,tiada kebocoran, gembira sentiasa??


Harga Pampers Drypers


Tiada Stock? Cari di Lazada / Shopee



2. MamyPoko Air Fit Tape Diapers dan Diaper Pants - Pampers Bayi Tahan Bocor

MamyPoko Air Fit Tape Diapers dan Diaper Pants
 Rangkaian pampers MamyPoko yang paling popular di Japan. Dibuat di Jepun, lampin MamyPoko's "Softest to Skin" dianugerahkan No. 1 untuk Mom's Choice di Jepun untuk 3 tahun berturut-turut.

Senarai Harga MamyPoko - Semua Jenama

- Lampin pakai buang yang bagus untuk bayi baru lahir
- Lembut dan selesa pada kulit.
- Direka khas dengan Air Fit Tape dan Curve Fit agar ianya tidak menyebabkan sebarang kebocoran.
- Memberi kebebasan dan ruang untuk anak bergerak bebas.
- Mempunyai design untuk bayi lelaki, perempuan atau unisex
- Mempunyai petunjuk kelembapan untuk memberitahu ibu bapa bila bayi memerlukan perubahan lampin.
- Aliran udara yang baik
- Kapasiti penyerapan selama 12 jam dengan teknologi Speed AirWave

Ukuran Pampers Bayi MamyPoko Air Fit Tape Diapers 
i. NB : 5kg atau kurang / 90 keping satu pack
ii. S : 4 - 8kg / 84 keping satu pack
iii. M : 6 - 11kg / 64 keping satu pack
iv. L : 9 - 14kg / 54 keping satu pack
v. XL : 12 - 17kg / 44 keping satu pack

Ukuran Pampers Bayi MamyPoko Air Fit Pants 
> M : 5 - 12kg / 58 keping satu pack
> L : 9 - 14kg / 44 keping satu pack
> XL : 12 - 22kg / 38 keping satu pack
> XXL Girl : 13 - 28kg / 26 keping satu pack
> XXL Boy : 15 - 35kg / 26 keping satu pack

Review Pampers MamyPoko Air Fit  

Anak pra matang saya memakai lampin premiee Mamypoko Air fits.Ianya selesa kepada bayi saya.Kuasa penyerapan nya tinggi.Walaupun kerap kencing tapi tetap kering dan selesa.Ianya muat untuk saiz 3kg kebawah .Bayi saya tidur nyenyak sepanjang malam.

Harga Pampers Mamy Poko Air Fit



3. Huggies Dry Diapers NB - Pampers Newborn Huggies

Huggies Dry Diapers

Pampers Huggies adalah salah satu Top 3 jenama terbaik di kategori diapers bayi dalam Amazon Best Sellers. Huggies Dry mempunyai 1,000 lubang mikro dan Soft Liner untuk meningkatkan kadar serapan najis lembap dengan cepat dan mengelakkan bayi daripada rasa tidak selesa.

Senarai Harga Huggies - Semua Jenama

- Lampin keluaran khas untuk bayi baru lahir
- Pampers bayi murah
- Kapasiti penyerapan 10 jam
- Runny Poo Pocket mengumpulkan najis dan kencing untuk mengelakkan kebocoran dan kes najis cair keluar dan terkena kulit bayi, yang akan menyebabkan kulit gatal.
- Mempunyai aliran udara yang baik

Review Lampin Huggies Dry Diapers

Sangat lembut untuk anai Anak selesa Tidak ada kesan kemerah merahan pasa kulit Serasi dengan anak Tidak mudah bocor Sangat berbaloi

Selepas baby lahir saya pakaikan huggies dry for newborns dan saya berpuas hati. Ia fast absrob dan diaper sentiasa kering dan ringan. Kulit baby juga tiada irritation. Saya berpuas hati.

memang suka sangat pakai pampers ni dari anak no 1 sampai no 3 memang saya pakai huggies . sebab lembut dan tak bocor . siap ada garisan kuning lagi bile dah penuh jadi biru . lagi lagi untuk newborn tersangat lah bagus ..


Harga Pampers Huggies



Tiada stock? Cari di Lazada / Shopee



4. PetPet Gold+ 

Pampers Pet Pet Gold+

- Jenama lampin yang kerap digunakan di Malaysia

- Lapisan Bubble Absorb Baharu 
Lapisan Bubble Absorb BARU mempunyai penyerapan air kencing yang kuat dan meningkatkan pengedaran yang sekata di seluruh lampin. Ini melindungi lampin daripada kebocoran selama 10 jam, dan mengelakkan kulit kering. Juga mempunyai lapisan lembut yang rasa selesa untuk bayi.


- Regangan Lampin 2x, Reka Bentuk Selesa
Pinggang boleh diregangkan untuk mengekatkan lampin dengan selesa. Regangan akan menahan seluar untuk bayi aktif untuk mengelakkan kendur dan melindungi daripada kebocoran.


- Rekaan Body Fit
Reka bentuk khas sesuai untuk bayi bergerak dengan bebas.


- 100% Bernafas
Memastikan kulit bayi sentiasa kering dan sejuk.


- Bahan Lembut
Diperbaiki dengan bahan yang lebih lembut untuk memastikan bayi lebih selesa


- Pita Pakai Mudah
Mudah Dipakai, mudah ditanggalkan, mudah dibuang

- Saiz : NB, S, M, L, XL

Harga Pampers Pet Pet Gold+



Tiada stock? Cari di Lazada / Shopee


 

5. Molfix Extra Dry Pants Diaper - Pampers dengan Roll Tape

Molfix Extra Dry Pants Diaper

- Harga murah
- 99% perlindungan bakteria
- Mempunyai wetness indicator productnation

Jenama pampers Molfix telah menambah satu lapisan untuk menjadikan penyerapan lebih efektif.

Malah, sistem penyerapan tidak tertumpu pada satu titik tapi dapat menyebarkan cecair ke permukaan lain supaya penyerapan yang sama rata.

Walaupun harganya murah tapi pampers ini mempunyai teknologi sama seperti pampers mahal iaitu wetness indicator yang mana pampers menunjukkan penukaran warna apabila tiba masa untuk ditukar.

Pampers ini juga sama seperti kebanyakan jenama pampers lain yang mempunyai pilihan saiz dan juga jenis tape atau seluar. Malah, terdapat juga jenis pampers Molfix yang menggunakan organik kapas untuk bayi yang terlalu aktif.

Saiz : NB to XXL

Review Pampers Molfix

Kualiti Pampers
Kualiti pada pampers ini sama seperti jenama mahal di luar sana. Bro cuba bandingkan antara Jenama Molfix dan Jenama Drypes, ternyata pampers Molfix agak tebal sedikit berbanding jenama Drypes dan Mami Poko. Kainnya juga lembut dan tidak panas jika digunakan.

Lapisan Biru Yang Lebih Panjang
Lapisan Biru ini bertujuan untuk menyerap cecair bagi mengelakan kulit si kecil jadi basah atau lembab. Lapisan biru ini memang terdapat di mana-mana jenama pampers yang lain tetapi ukurannya pendek berbanding jenama Molfix yang lebih panjang. Bro telah cuba kepada anak sendiri dan ternyata, boleh tahan sehingga 8-10 jam penggunaan.

Pelekat Pampers
Pelekat Pampers ini menggunakan teknologi 'Magic Tape'. Ia boleh digunakan berulang kali tanpa koyak. Kualiti "Magic Tape" ini sama sahaja seperti jenama terkenal yang lain. Bila dilekatkan, ia nampak kemas dan seakan anda menggunakan Pampers berjenama.

Leak Guard / Waistband Berkualiti
Getah di tepi peha amat penting untuk penggunaan pampers pakai buang. Ia bagi mengelakan kebocoran semasa di pakai dan yang penting adalah keselesaan si pemakai. Di Pampers Molfix, ianya terdapat juga dan ia setanding dengan jenama terkenal.

Teknologi Dari Turkey
Pampers Molfix ini bukan jenama dari Asia tetapi ianya dari negara Turkey. Ia merupakan jenama nombor 1 di sana. Jika anda cari dipasaraya berdekatan dengan anda, pasti tidak akan jumpa. Ianya sangat 'rare' di pasaran tempatan malah lebih bagus dari jenama pencabar beliau iaitu Bosomi.


Harga Pampers Molfix





6. Genki Tape Diapers - Pampers untuk Bayi Berkulit Sensitif

Genki Tape Diapers

- Lampin pakai buang yang bagus untuk bayi berkulit sensitif dari Jepun
- Dicipta berdasarkan permintaan ramai untuk lampin bayi yang lembut dan pantas menyerap. 
- Lampin yang selembut kusyen : Menggunakan sistem "All Cushion Touch" 
- Mudah, sesuai dan praktikal untuk dipakai bayi sepanjang hari tanpa menghadkan pergerakan mereka.
- Sesuai untuk digunakan oleh bayi yang berkulit sensitif. 
- Permukaan lampin yang berpori membuatkan ruang pengudaraan menjadi lancar
- Sistem Ultra Absorption Core : Daya serapan yang tinggi untuk cepat menyerap kelembapan dan menjaga kulit bayi anda dari ruam. 

Review Lampin Genki

SAYA MERUPAKAN SEORANG IBU KEPADA SEORANG BAYI. PILIHAN LAMPIN ADALAH SANGAT PENTING UNTUK KULIT ANAK SAYA. SAYA TELAH MENCUBA SAMPLE PACK UNTUK PRODUK PAMPERS GENKI TAPE. PADA PANDANGAN SAYA, PRODUK INI MEMPUNYAI PENYERAPAN YANG BAIK KERANA PUNGGUNG ANAK SAYA SENTIASA KERING DAN TODAK BOCOR APABILA BAYI SAYA MEMBUNG AIR BESAR. KAPASNYA JUGA LEMBUT DAN MENYERAP PANTAS, TIADA RUAM YANG TERJADI. ALHAMDULILLAH. TERIMA KAAIH GENKI UNTUK PRODUK YANG BERKUALITI INI

Saya amat suka guna Pampers genki ini untuk bayi saya kerana pampers ini sangat lembut tak mudah bocor dan sangat senang dipakaikan kepada bayi saya.dari bayi sampai sekarang anak saya tetap guna pampers jenama ini tak kan berubah ke jenama lain kalau tak ada apa alahan bila pakai pampers ini.

Sangat selesa bila si manja pakai,tiada ruam merah.Happy sangat,sebelum ni try yang tape.Sekarang pakai yang pants,selesa.Maybe lebih tebal lagi?


Harga Pampers Genki




7. Offspring Fashion Diapers - Pampers Anti Bocor Terbaik

Offspring Fashion Diapers
- Banyak jenis design bergaya
- Mesra alam dan sangat lembut
- Penyerapan yang bagus untuk kegunaan hari dan malam
- Dakwat yang bebas dari logam berat dan plumbum
- Diperbuat daripada serbuk kayu yang bebas dari kegunaan klorin
- Tiada pewarna, pewangi, klorida, phthalates dan lateks
- Diiktiraf oleh FSC C133010 
- Vegan

Review Lampin Offspring

Saya suka pakaikan anak saya OffSpring Fashion Diapers especially bila menggayakan dress kerana rekaan corak yang menarik dan design sangat lawa.. permukaan luar OffSpring Fashion Diapers sangat lembut dan lapisan dalam OffSpring Fashion Diapers sangat cepat menyerap… Membantu tangkungkn lebih banyak air serta tidak akan menyebab kebocoran pada pampers… OffSpring Fashion Diapers saya tidak perlu kerap untuk tukarkan pampers anak… Serapan maximum dan sangat mudah disimpan dalam bag kerana tidak akan merosakkan lapisan luar OffSpring Fashion Diapers


Harga Pampers Offspring 





8. YOULI Premium Diapers - Pampers Terbaik untuk Ruam

YOULI Premium Diapers

- Tidak mudah bocor
- Penghalang kaki tidak ketat

Pampers ini jenis yang ringan, nipis dan tidak mudah bocor. Terdapat dalam beberapa variasi saiz dari M sehingga XXXXL.

Mempunyai lapisan pelindung lembut yang mengandungi bahan-bahan yang melembapkan kulit sensitif.

Dengan reka bentuk kalis bocor, pampers ini boleh menghalang najis bayi daripada bocor keluar. Bukan sahaja penyerapan cepat dan penghalang kaki tidak ketat, malah terdapat garisan tengah untuk melihat tahap kepenuhan air kencing, dan ada tape untuk senang lipat serta buang pampers ini.

Jadi bayi anda dapat tidur dengan selesa dan mengurangkan masa untuk menukar pampers pada waktu malam. 

- Saiz : S - XXXXXL

Harga Lampin Youli





9. Genki Active Pants - Pampers Terbaik untuk Anak 2 Tahun

Genki Active Pants

- Getah elastik ekstra lembut
- Cepat menyerap kebasahan
- Material tebal & lembut
- Umpama kusyen productnation

Selalu pening kepala ketika tiba waktu untuk tukar lampin sebab anak dah boleh berlari atau berjalan? Usah risau, sarungkan sahaja Genki! 

Pants ini yang memang dicipta khas untuk anak-anak yang mula aktif sebab ia berbentuk seperti seluar.  Masalah bocor juga mampu dikurangkan kerana mempunyai gelang elastik pada peha dan pinggang yang boleh diregangkan serta lembut pada kulit. Jadi, kulit si bayi tak akan mudah merah atau gatal. 

Kalau tak tahu mana satu bahagian depan, cari sahaja garisan biru yang terdapat pada pinggang pampers. Selain itu, bahagian luar pula jenis ‘Air-in & Air-out’ yang akan membenarkan kelembapan keluar dari lampin. Kemudian, menggantikannya dengan udara segar supaya punggung bayi sentiasa kering dan selesa. 
 
- Saiz M - XXL

Harga Genki Active Pants




10. Merries Super Premium Tape Diapers

Merries Super Premium Tape Diapers
- Lampin yang bagus untuk bayi yang baru lahir 
- 3 lapisan pengudaraan untuk menghapus bau dan ketidakselesaan pada kulit bayi. 
- Pori-pori di permukaan lampin menjaga sirkulasi udara di area bokong anak. 
- Direka khusus untuk menampung najis agar tidak bocor jika terlalu banyak. 
- Permukaan yang kekal kering supaya lampin boleh tahan lebih lama. 
- Material lembut yang tidak menyebabkan iritasi atau kemerahan pada kulit
- Langsung menyerap cairan yang dikeluarkan bayi
- Menjaga kelembapan pada kulit bayi
- Direka dengan bentuk “W” di bahagian lampin agar ianya memberi keselesaan pada bayi untuk bergerak.
- Saiz : NB to XL

Harga Diapers Merries



Review Lampin Molfix, Momo House, Genki, Whoopee



Review Lampin Offspring, Mamypoko, Dryper & Huggies





Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

15 Susu Formula Terbaik untuk Bayi 0-6 Bulan Malaysia 2024

8 Susu Formula Terbaik untuk Bayi Tambah Berat Badan 2024

Harga Susu S26 dan Kebaikan Susu S26 2023

Harga Susu Ensure Gold dan Kebaikan Susu Ensure Gold 2023

Harga Susu Similac dan Review Susu Similac 2023

Perbezaan Rumusan Susu Langkah 1 dan Langkah 2 dan Langkah 3

Harga Susu Enfalac Baby 0-12 Bulan dan Kebaikan Susu Enfalac 2024

12 Susu Formula Terbaik untuk Bayi Sembelit 2023

9 Susu Formula Terbaik untuk Bayi Kembung Perut 2023