Harga dan Klinik Implan Payudara Terbaik Malaysia 2020

Pembedahan kosmetik payudara atau membesarkan payudara dengan implan menjadi semakin popular di kalangan wanita di Malaysia yang inginkan badan yang lebih sempurna untuk meningkatkan keyakinan diri mereka.

Implan payudara Malaysia

Harga Pembedahan Membesarkan Payudara (augmentasi payudara) dengan Implan di Malaysia

Kos purata membesarkan payudara (implan dua belah) di Malaysia adalah dalam lingkungan RM 16,000 - 20,000.

Harga fat transfer to breast adalah dalam lingkungan RM 16,000 hingga RM 20,000. Ambil perhatian bahwa prosedur fat transfer ke payudara merangkumi dua prosedur iaitu prosedur sedut lemak dan kemudian pemindahan lemak yang disedut ke payudara. Sila pastikan sebut-harga yang diterima adalah untuk kedua-dua prosedur secara keseluruhan, supaya tidak ada keadaan salah faham.

Berkaitan: Harga Pembedahan Plastik di Malaysia


Klinik Membesarkan Payudara Terbaik Malaysia 2020

Kami telah menyusun klinik-klinik pembedahan kosmetik yang bertauliah di Malaysia berdasarkan hasil carian Google dan review dari pesakit-pesakit yang telah menerima rawatan dari klinik-klinik tersebut.


Dr Tan Kim Hong
MBBS (UK) - 1981; FRCS - 1986
Klinik Pembedahan Plastik - Pantai Hospital Kuala Lumpur
No. 8, Jalan Bukit Pantai, Taman Bukit Pantai, 59100 Kuala Lumpur, Malaysia

Dato' Dr Kuladeva Ratnam
MBBS (Madras) - 1989; FRCS - 1993
Klinik Pembedahan Plastik - Pantai Hospital Kuala Lumpur
No. 8, Jalan Bukit Pantai, Taman Bukit Pantai, 59100 Kuala Lumpur, Malaysia

Datuk Dr Ahmad Ridzwan Arshad
MBBS (India) - 1974; FRCS (Edin) - 1980
Klinik Pembedahan Plastik - Pantai Hospital Kuala Lumpur
No. 8, Jalan Bukit Pantai, Taman Bukit Pantai, 59100 Kuala Lumpur, Malaysia

(Berkaitan: Senarai Pakar Perubatan di Pantai Hospital Kuala Lumpur)

Dr George Varughese
MBBS(Sydney) - 1989; FRCS(Edin) - 1995
Klinik Pembedahan Plastik - Gleneagles Kuala Lumpur
Block A & Block B, 286 & 288, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.

Dr. Benjamin George
MBBch (1983), BAO, LRCP & SI, AM (Mal), FRCS (Edin) - 1990
Klinik Pembedahan Plastik - Gleneagles Kuala Lumpur
Blok A dan Blok B, 286 - 288, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.

Pakar Bedah Plastik: Dr Mohamad Nasir Zahari
M.B.B.S.(Melb) - 1988; F.R.C.S.(Edin) - 1993
Beverly Wilshire Medical Centre
Tingkat 6, 8 & 9, Kenanga Tower, No. 237 Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Malaysia.
Maklum Balas Pengalaman Rawatan (Review): Dr Mohamad Nasir Zahari

Pakar Bedah Plastik: Dato’ Dr Abdul Jalil Jidon
MD (UKM) - 1981, M. Surg. (UKM) - 1988
Beverly Wilshire Medical Centre
Tingkat 6, 8 & 9, Kenanga Tower, No. 237 Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Malaysia

Ketua Jabatan: Madam (Dr.) Normala Binti Basiron
M.B.B.S.(UM) - 1989; M.S.(UKM) - 2000
Jabatan Pembedahan Plastik - Hospital Kuala Lumpur
No. Talipon: 03-26155230

Pakar Pembedahan Plastik: Dr Md Ali Md Zain
Jabatan Pembedahan Plastik - Hospital Kuala Lumpur
No. Talipon: 03-26155230


Klinik-klinik Membesarkan Payudara Selangor

Dr Wan Syazli Rodzaian Wan Ahmad
MD (UKM), MS (Plastic Surgery) (USM) - 2012, Fellowship in Microsurgery, Visiting Scholar in Aesthetic Plastic Surgery (Seoul)
Klinik Pembedahan Plastik dan Estetik - Avisena Specialist Hospital
No. 3, Jalan Perdagangan 14/4, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
WhatsApp: +60 12 2998845
Maklum Balas Pengalaman Rawatan (Review): 5.0/5 (Facebook)

Dr Lim Chai Leng
MB BCH BAO (Dublin) FRCS (Ire) AM (Mal)
Klinik Pembedahan Plastik - Subang Jaya Medical Centre (SJMC)
No. 1 Jalan SS12/1, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Dr Somasundaram A/L Sathappan
MBBS (Mal) FRCS (Ed) MS (UKM) AM (Mal)
Klinik Pembedahan Plastik - Subang Jaya Medical Centre (SJMC)
No. 1 Jalan SS12/1, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Dr A. Surendranathan P.R. Viswanathan
MBBS (Mysore) FRCS (Edin) FACS (Edin) AM (Mal)
Klinik Pembedahan Plastik - Subang Jaya Medical Centre (SJMC)
No. 1 Jalan SS12/1, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Dr. Margaret Leow
Klinik Pembedahan Plastik - Sunway Medical Centre
5, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia - Hubungi Sunway Medical Centre

Dr. Tan Geok Puan
MBBS (1985), FRCS (1990)
Klinik Pembedahan Plastik - Sunway Medical Centre
5, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia - Hubungi Sunway Medical Centre


Soalan Lazim

1. Adakah breast filler selamat?

mStar Online melaporkan seorang gadis berdepan mimpi ngeri apabila payu daranya rosak selepas membuat rawatan membesarkan payudara dengan seorang pakar kecantikan. Mangsa yang dikenali sebagai Rara mendakwa pakar kecantikan yang ditemuinya enggan bertanggungjawab terhadap kerosakan yang menimpa payudaranya itu.


Mengikut Dr Mohamad Nasir, ramai terpengaruh melakukan rawatan filler dengan pakar kecantikan kerana harga yang ditawarkan jauh lebih murah selain perkhidmatan mereka mudah didapati.

"Kos rawatan pun murah. Kalau di sini (Pusat Perubatan Beverly Wilshire) untuk filler dicaj beribu-ribu ringgit tapi di sana (pusat kecantikan) cuma RM100 atau RM200 sahaja.

"Contohlah RM2,000 di sini tapi kat sana boleh dapat RM200. Proses rawatan mudah, mereka terus pergi dan buat. Di sini macam-macam prosedur... dua tiga jam baru siap," katanya yang tidak menolak ada juga yang terpengaruh kerana terikut kawan-kawan.

Tambahnya lagi, terdapat juga kes doktor tidak bertauliah terutama dari luar negara seperti Taiwan dan China yang melakukan rawatan filler di negara ini secara senyap-senyap.

"Mereka ini memang tak ada lesen. Jadi pusat kecantikan ini akan aturkan supaya doktor-doktor ini datang buat secara senyap di hotel-hotel dan lepas itu terus pulang ke negara mereka.

"Jadi jangan sekali-kali pergi melakukan rawatan ini di hotel-hotel atau mana-mana pusat kecantikan, memang tak boleh," katanya.

Dr Mohamad Nasir berkata, terdapat pesakit yang datang mendapatkan nasihatnya selepas melakukan rawatan filler dengan pakar kecantikan.

"Kesan kita akan tengok dalam jangka masa panjang. Ada yang rasa sakit, tumbuh ketulan yang mengeluarkan nanah. Jadi ada kes kita terpaksa buang keseluruhan payudara pesakit kerana memang dah teruk," katanya.

2. Harga filler atau suntikan hyaluronic acid payudara?

KKM dah keluarkan garis panduan untuk pusat kecantikan di mana mereka yang bukan doktor perubatan tidak boleh melakukan suntikan atau apa-apa yang menembusi kulit sebagai contoh filler dan botox.

Penggunaan filler jenis sintetik yang sering digunakan untuk rawatan membesarkan payudara tidak digalakkan. Payudara adalah organ yang berfungsi untuk penyusuan bayi, jadi filler itu masuk ke bahagian yang tak sepatutnya, katakanlah kilang yang mengeluarkan susu, jadi filler itu akan menjejaskan pengeluaran susu.

Harga filler untuk pembesaran payudara adalah dalam lingkungan RM 20,000 untuk kedua-dua belah payudara di pusat-pusat perubatan yang bertauliah.

3. Harga suntik kolagen payudara?

Penggunaan kolagen untuk membesarkan payudara tidak digalakkan.

4. Harga suntik botox payudara?

Penggunaan botox untuk membesarkan payudara tidak sesuai.


Langkah Seterusnya?

Jika anda masih mempunyai keraguan tentang klinik mana yang sesuai, sila hubungi kami.


Comments

Popular posts from this blog

Harga dan Pusat Hair Transplant (Tanam Rambut) di Malaysia 2019 / 2020

Harga dan Klinik Sedut Lemak Terbaik Malaysia 2020

Duromine Malaysia: Kegunaan, Kontraindikasi dan Harga 2020

Klinik Pakar Kulit Malaysia Terbaik (2020)

Rawatan PRP (Platelet Rich Plasma): Harga dan Review di Malaysia 2020

Macam Mana Nak Hilangkan Eyebag di Malaysia 2020

Harga Pembedahan Plastik di Malaysia 2020

Harga dan Pusat Tanam Kening (Eyebrow Transplant) di Malaysia 2019 / 2020

Rawatan Laser Faraj Malaysia dan Kos 2020

Izumio (Hydrogen Water) Naturally Plus Malaysia Sdn. Bhd.: Harga dan Review 2020